marți, 20 octombrie 2009

Theory - Teorema fitului

Impreuna cei doi jucatori ai unei axe au impreuna 26 de carti impartite in 4 culori. Cazurile de misfit sunt doua: - 2 fituri de 7 carti si doua de 6 carti 7x2 + 6x2 =26 - 3 fituri de 7carti si unul de 5 carti 7X3 + 5x1 =26 Toate celelalte distributii posibile implica cel putin un fit de 8 carti. de aici putem trage o prima concluzie:
1. In medie in 85% din done exista un fit de minim 8 carti, in restul de 15% avem 2 sau 3 fituri de 7 carti. Sa mergem mai departe. Sa presupunem ca adversarii au un fit de 8 carti, cunoscut din licitatie. In acest caz vom avea in celelalte 3 culori 26-5=21 carti, care pot fi repartizate 3x7 sau cel putin o culoare de 8 carti pe linie. Consecinte:
2.a. Daca adversarii au un fit de 8 carti, atunci avem si noi unul sau in cel mai rau caz 3 fituri de 7 carti.

2.b. Daca adversarii au un fit de 9 carti, numarul de carti in celelalte 3 culori este 22, ceea ce garanteaza un fit de 8 carti pe linia noastra
.
2.c. Daca adversarii au un suprafit (10+) atunci axa noastra are cel putin doua fituri de 8 carti sau cel putin un fit de 9 carti. Sa consideram ca adversarii au dublu fit 2x8 stiut din licitatie. Din cele 26 de carti ale axei noastre vom avea 16 carti in celelalte doua culori, deci vom avea si noi tot dublu fit, sau un fit de 9 si unul de 7 carti. Daca dublu fitul lor este de 17 carti, si noi vom avea 17 carti pe culorile noastre, deci dublu fit sau un extrafit. Consecinta:
3. Daca adversarii au dublu fit, si noi vom avea dublu fit sau extrafit. Mai mult, cu cat mai mare este fitul lor cu atat mai mare este fitul nostru.


Concluzia acestui articol e urmatoarea:

C: Nu va fi teama sa intrati in lupta daca adversarii au fit, sansa e mare sa prindeti si voi fit. Cu cat ei au mai multe, cu atat si fitul sau fiturile noastre sunt mai mari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu