miercuri, 6 octombrie 2010

Psihology - 21 reguli de a fi un bun partener

Înainte de a vă începe să discutați sistemul de joc, ar trebui să vă reglați parteneriatul într-o notă potrivită. Jumătate de bătălie este câștigată doar prin a fi un bun partener. Întotdeauna ar trebui să țineți cont de următoarele reguli:
1. Nu daţi lecţii, dacă nu sunteţi plătiţi să faceți asta.
2. Nu spuneți nimic partenerului cu excepția cazului în care v-ați dori ca acesta să vă spună același lucru. Dacă nu sunteți  sigur că partenerul dvs. doreste să spuneti ceva, nu o faceţi..
3. Niciodată nu "rezultați" (nu va criticați partenerul pentru o acțiune normală doar pentru că nu a funcționat de data asta).
4. Cu excepția cazului în care intenționați să lămuriţi o neinţelegere, evitati să discutati dona ce tocmai a fost jucată. Dacă nu vă puteți abține, fiți discret.
5. Țineți minte - tu și partenerul tău sunteți de aceeași parte.
6. Nu uitați că partenerul tău dorește să câștige la fel de mult ca şi tine.
7. Dacă simțiți nevoia să fiți  răutăcios, sarcastic, critic sau  să țipați, cereți-vă scuze şi ieșiți să vă plimbați.
8. Când există timp intre done, nu discutați bridge.
9. Când vreți să consultați un alt jucător despre un dezastru, intrebaţi de mâna dvs., nu de cea a partenerului.
10. Niciodată nu vă criticați sau stânjeniți partenerul în fata altor persoane.
11. Țineți minte că bridge-ul este doar un joc de cărți.
12. Distrați-vă și fiți sigur că și partenerul de asemenea se distrează.
"Bridge-ul este pentru distractie. Ar trebui să jucaţi jocul pentru nici un alt motiv. Nu ar trebui să jucati bridge pentru a face bani, pentru a arata cat de destept sunteți, sau cât de redus este partenerul... sau pentru a demonstra oricare din cele câteva alte sute de lucruri jucătorii de bridge încearcă atât de frecvent să le demonstreze. " legenda bridge-ului Charles Goren.
13. Aveți încredere în partener. Într-o situație neclară nu considerați că a greșit.
14. Desi e de modă veche, e cu adevărat OK să fii plăcut cu partenerul care se poate să vă fie si partener de viată.
15. Tineti minte: "Cei mai prosti analiști si cei mai mari palavragii sunt cel mai adesea una si aceeasi persoana." - Frank Stewart, scriitor. Gândiți-vă de  două ori înainte de a analiza verbal o dona. Nu va faceți singur de rușine cu  un comentariu pripit sau inexact.
16. Când ați ales în mod voluntar sa jucați cu cineva, nu este corect să fiți supărat când partenerul nu joacă mai bine decât de obicei.
17. Niciodată nu țineți partea unui adversar împotriva partenerului dvs.. Dacă nu vă puteți sprijini partenerul, e preferabil să nu spuneți nimic.
18. Dacă considerați că sunteți prea bun pentru partenerul dvs., și nu vă simțiți bine jucând cu el, atunci faceți la toată lumea o favoare și jucați cu altcineva. Asta este in mod evident mult mai bine decât să fiți un martir. Oricum, fiți atent înainte de a da foc la poduri - iarba unui alt jucător s-ar putea să nu fie.
19. Invatati stilul partenerului dvs., indiferent de ceea ce simțiți despre acesta. Nu vă asteptati ca partenerul să liciteze exact ca si cum dumneavoastră aţi face-o. Când partenerul face o licitație, considerați ce ar trebui el să aibă,nu ce ar trebui dvs. să aveți.
20. Încercați să vizualizați problemele din punctul de vedere al partenerului. Cautați licitația sau flancul care ii vor face viața cea mai ușoară.
21. Simpatizați cu partenerul dacă face greșește.  Lăsaţi partenerul să ştie că  il placeţi, si că il veti susține întotdeauna 100%.
Aceasta este o traducere a articolului "21 rules of being a good partner" scris de reputatul jucător si autor american Marty Bergen.

Un comentariu:

  1. o sa listez regulile,le tziplez si le aduc cand mai jucam ...sunt curios de cate ori trebuie sa scot foaia :)...evident e si o metoda de auto-analiza...sa vad de cate ori gresesc :)

    RăspundețiȘtergere